e-Παραμυθούπολη

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Χαρταετός”

Αγαπητοί γονείς

Την ερχόμενη Τρίτη 21 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου μας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κατασκευή παραδοσιακού χαρταετού” από την εταιρεία Real Kid. Η Real Κid, είναι ένας αθλητικός, εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός οργανισμός που δραστηριοποιείται σε μια σειρά αθλητικών, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων για τα παιδιά δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος Κατασκευή παραδοσιακού χαρταετού τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία κατασκευής χαρταετού με τον παραδοσιακό τρόπο (κατασκευή αλευρόκολλας, με ξυλαράκια, σπάγκους, ζύγια, σκουλαρίκια και ουρά). Παράλληλα θα μάθουν την ιστορία του χαρταετού από τα βάθη των αιώνων.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες οπότε θα μπορούν να συμμετέχουν όλα μας τα τμήματα δηλαδή και τα παιδιά του παιδικού σταθμού όπως και του νηπιαγωγείου. Τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και κάθε ομάδα θα φτιάξει, με την καθοδήγηση του υπεύθυνου, το δικό της χαρταετό. Πέρα όμως από τους χαρταετούς που θα φτιάξουν τα παιδιά στο σχολείο, σημαντικό είναι ότι τo κάθε παιδί θα παραλάβει, μετά το τέλος του προγράμματος, το δικό του χαρταετό έτοιμο για να πετάξει ψηλά στον ουρανό την Καθαρά Δευτέρα.

Σας ευχαριστούμε πολύ